апострофира

to apostrophize
* * *
apostrophize

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • апострофира — (грч apostrophe) грам 1. означи/означува со знак дека во некој збор е испуштена некоја буква, 2. ослови/ословува некого во говорот, спомене/споменува некого или нешто, 3. фиг прекори/прекорува, искара некого …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.